2015. március 4., szerda

A világ legfiatalabb programozói


Az első rekordtartó Arfa Karim: az 1996-ban született kislány 9 éves korában tette le a Microsoft vizsgát, így ő lett a világ legfiatalabb programozója.  Arfa 6 éves korában ismerkedett meg a számítógéppel, és 3 évvel később már programokat írt a C Sharp nyelvvel. Afra a pakisztáni gyerekek példaképe lett, számos állami díjat kapott, Bill Gates is támogatta és halála után parkot neveztek el róla.

A lány rekordját 2010-ben Babar Iqbal döntötte meg, ő 5 évesen kezdett programozni, s 9 évesen (más források szerint 13) tette le a már említett vizsgát.

Mehroz Yawar 6 és fél éves volt, amikor két Microsoft vizsgát is letett egy nap alatt, viszont 2014 szeptembere óta egy másik (Angliában élő) pakisztáni fiú, Ayan Qureshi vezeti a listát. Ő még csak 5 éves volt, amikor sikerült letennie a vizsgát, sőt, már honlapja is van. 

Picit összezavarodtam ettől a sok rekordtól, mivel még nem leltem összefoglaló táblázatra, úgyhogy ne tessék a fentieket teljesen biztosra venni... Az viszont biztos, hogy a pakisztániak értenek a számítógéphez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése