2016. április 7., csütörtök

A budapesti Pakisztáni Nagykövetségen...

... a váróban kitett asztalon valamint a vitrinben Pakisztáni templomai, buddhista kincsei és hasonló című könyvek sorakoznak, kissé odébb forró víz, kávé és tea - meg az időközben megjelenő munkatárs, aki ezekkel megkínál, míg a kollégája az ügyemet intézi. Előttem egy hölgynek rögtön kiállították a 30 napos vízumát, ő Iszlámábádba megy. Nekem sem kell sokat várnom, viszont egy rakás papírral kellett készülnöm, amiről előre tájékoztattak a telefonban - ja, a telefont is mindig rögtön felvette valaki - volt, hogy csak angolul tudott az illető, de felvette. S a bónusz: ügyfélfogadás minden hétköznap 9-től délután 4-ig. Cím: Budapest XII. kerület, Adonis u. 3/A.
Ha az ember követi a Facebook oldalukat (Embassy of Pakistan Budapest néven), akkor még álláshirdetést is talál, most éppen titkárt keresnek.

(Ezzel szemben a dubaji Pakisztáni Nagykövetségen mindig sor volt, ülni sem volt hely, a vízumért napokkal később kellett visszamenni, s ami a legrosszabb: egyik nap benyújtja az ember a dokumentumokat, aztán külön visszamegy befizetni a díjat, majd ismét odautazik átvenni; s külön sor van a formanyomtatványoknál, meg a kisablaknál, amit alig érek fel. Oké, Dubajban százezrekkel több pakisztáni lakik, mint Magyarországon, de még így is csak fél napokat vannak nyitva.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése